Yummber, az új közösségi vendéglátó alkalmazás

standard.jpg

Igen, lassan 2 hónapja, hogy elindultunk. Rengetegen írtak rólunk, hatalmas érdeklődés fogadta az új "Uberhez" hasonlított otthon főzős szolgáltatást. 

Sokat gondolkoztunk, mennyire hangsúlyozzuk, hogy Hálló, de ez még csak tesztüzem, kérem, még nagyon újak vagyunk. Nagyon friss az ötlet, amelyet persze igyekeztünk minél jobban kidolgozni, dehát egy ilyen furcsa, új rendszert nem lehet elsőre tökéletesen kitalálni - szóval még vannak azért khm.. fennakadások és tökéletesítésre váró folyamatok.

Kezdjük a weboldalnál, ami szó mi szó megosztó. Nem mindenkinek könnyű eligazodni rajta és sokan azt mondják elsőre nem is érthető, hogy mi a franc ez a Yummber. Ezen igyekeztünk azért változtatni és beraktunk úgynevezett MI ez? menüpontokat és GYIK kérdés-válasz oldalt. Persze még számos kérdés felmerülhet, amelyeket gyűjtünk is.

Aztán van a Yummber alkalmazás, amely az indulás óta is még csak Androidon fut. Eddig több, mint 2000-en töltötték le. Sajnos még az iPhone tulajdonosoknak várniuk kell. Erre sem vagyunk büszkék, de tény, hogy ez a helyzet. Ami azt illeti az iOS változatot sokáig javítgattuk, csiszoltuk és bekerült végre az Apple Store elfogadási rendszerébe. Mostantól tehát az ő kezükben vagyunk és tényleg már csak egy vagy kettő (vagy három) hét van hátra. Fél lábon is, ugye.

Őszintén szólva lehet, hogy ez nem is baj még, hogy egyelőre nem tudták nagyon széles körben kipróbálni az alkalmazást, hiszen van/volt/lesz még mit javítani rajta. 

Legfontosabb főszereplőinkről is ejtsünk néhány szót.

Ők a Yummber konyhák. Nem fogjátok elhinni, rengeteg jelentkezést kaptunk, elképesztően sok konyha indult útjára, akik alig várják, hogy ajánlatokat tölthessenek a rendszerbe, egyelőre technikai akadályok nehezítik a dolgukat, persze ezek megoldásán dolgozunk, küzdünk folyamatosan. De úton vannak és jönnek, még többen. Sokan pedig várnak, hogy bekerülhessenek és ők is sorra fognak kerülni. Nemsokára dúskálhatunk a Yummber ajánlatokban.

Nem kevésbé fontosak számunkra a Yummber vendégek. Ők a mi éhes kalandoraink, akik veszik a bátorságot és szívesen felmennek magánlakásokra, hogy megkóstolják a valódi otthonok valódi ízeit. Paprikáskrumpli, rizsfelfújt, lecsó, de vannak igazi különleges ételek is. A konyhák megpróbálnak kitenni magukért.

E blog célja, hogy megörökítse a Yummber fejlődés történetét. A kezdeti nehézségektől és akadályoktól a folyamatos, zökkenőmentes működésig, a főszereplők aktív színre lépéséig. Egy olyan érdekes kalandot tartogat mindenki számára, amely rengeteg távlatot nyithat nemcsak a társadalmi és emberi viszonyok fejlődésében, de a gasztronómiai és vendéglátás kultúrájában is.

És persze nemcsak a NAV ellenőröktől való félelmekre gondolunk. 

 

Következő posztunkig javasolt olvasnivalók:

Enne lecsót egy vadidegennél?
INDEX, 2015. július 24.

Otthoni főzés idegeneknek – elindult az étel-Uber
WELOVEBUDAPEST, 2015. július 23.

Indul a magyar gasztro-Uber
HVG, 2015. július 22.

Yummber, az új Uber a konyhában
GASZTROBIZARR, 2015. július 3.

Megérkezett az éttermek UBERE
DININGGUIDE, 2015. július 1.

Otthon főzni, és pénzt keresni vele
NOSALTY, 2015. július 1.

Itt a magyar ebédfőzős Uber
CINK, 2015. július 1.

 

Címkék: yummber hungary