Yummber nyitóbuli

Aki nem tudja miről van szó, javasoljuk nézze meg előbb az összefoglalót:

Júliusban, amikor útjára indítottuk a Yummbert, szerveztünk egy bulit. Helyszínnek a Szimpla Kertet választottuk. Miért pont ezt?

Hát mert oda volt kapcsolata a Kalmárnak.
Na jó, nem csak ezért. Igazából szükségünk volt erre a teleport kapura. A Szimpla Kert a szabadság, a kozmopolita Budapest transzfer állomása a nagyvilág felé, sokan nem tudják, hogy rengeteg külföldi jön Magyarországra szinte csak emiatt a helyszín miatt. Egy romos bérházból kialakított szórakozóhelyről van szó, amely napközben és este kocsmaként funkcionál, vasárnaponként pedig őstermelői piac működik benne.

A Yummber csapat egy része itt találkozott egymással először, és azután nagyjából rendszeresen minden vasárnap. Volt, aki az egész heti bevásárlást itt intézte, és persze volt olyan is a csapatban, aki sznob városi gasztrobloggerként beszerezte az aktuális, végső enyészetnek átadandó speciális cékláját, zellerét és egyéb biozöldségét. 

A Szimpla Kert színes. A Szimpla Kert szabad és egyedi. Keveredik benne a régi és az új. A hagyomány és a semmivel össze nem hasonlítható menőség, egyfajta stílusos romhalmaz. És ugye mégis borzasztó trendi. Fiatal, középkorú és idősebb turisták járnak körbe lenyűgözve, állnak meg középen és súgják egymásnak: this is crazy (vagy valami hasonlót). Hát ezért tartottuk a Yummber nyitóbulit a Szimpla Kertben. Mert tökéletesen leképezi azt, amit terveztünk átadni. Szabadságot. Elfogadást. Sokszínűséget. Bizalmat. 

Akik ott voltak, tudják, hogy nem akármilyen buli volt. Jól ismert, meglehetősen tág kultúrkörből meghívott művészek jöttek el. Többek között,az ország egyik legnagyobb sztárjának számító, még ma is imádott Koós Jánostól, a véleményét mindig kimondó Verebes Istvánig, a sztár séf Segal Viktor, Tallós Andrea színművésznő, Fekete Ádám színész, dramaturg, rendező, és hát hogy is mondjuk, további igen sokszínű társaság szórakoztatta a megjelent csaknem 50 meghívott akkori Yummber vendéglátó-jelöltet és a Yummber-csapatot. 

Az igazat megvallva nem az volt a cél, hogy a sajtót vagy a közvéleményt provokáljuk, hiszen nem is nagyon hívtunk újságírókat. Egyszerűen csak át akartuk adni a Yummber életérzést. 

Úgy gondoljuk, hogy sikerült. Feltöltődtünk mi is, és a konyháink is. Mindenki átérezte ezt, és immár készen áll arra, hogy tovább is adja ezt az életérzést. Yummberezzünk hát!

Címkék: launch party