Yummber Konyhák bemutatása

Amikor a Yummber alapötletén dolgoztunk, volt egy elképzelésünk arról, kik fognak majd főzni a vendégeknek, hogyan fognak kinézni ezek az úgynevezett Yummber házikonyhák

Elképzeltük Rózsi nénit, Klári nénit, Irénkét, virágmintás otthonkás, vidám, élettel teli, elsősorban nyugdíj közelében álló embereket. Kedvesen áll az ajtóban, várja vendégeit. Az okostelefonnal, ha nehezen is, de megküzd. Esetleg az unokák, gyerekek segítenek neki. Hiszen nekik is érdekük, hogy elfoglalja magát a nagyi, a mama. Hát még ha pénzt is keres vele. Nem fél ő senkitől, a postás, a UPC és a vízvezeték szerelők jobban félnek tőle. (Képzelt riport egy Yummber ebédről.)

Na de, hogyan keressük meg őket? Kopogjunk be egyenként a pesti bérházak ajtaján, csengessünk fel az újlipótvárosi negyedben: Tessenek főzni nálunk, hozunk helyes fiatalokat és nem fiatalokat, akiket majd lehet etetni, szeretnének házias ételeket enni, igenis még érték a Klári néni székelykáposztája, sőt ez a legnagyobb érték, tessék tudomásul venni, sőt majd meg tetszik látni. Gondolkodtunk szórólapon, ajtónálló ügynökben, de valahogy nem tűnt egyik megoldás sem életszerűnek.

hirdetesterv_02.jpgA Yummber elindulását először nem vertük nagy dobra, hiszen konyhákat akartunk toborozni. Ezért feladtunk álláshirdetéseket. Az az igazság, hogy meglepődtünk, mennyire sokan jelentkeztek. Nyitottak voltak, lelkesek. Összesen közel 400 konyhát regisztráltunk, akikkel meg is állapodtunk, hogy együtt indulnak a Yummberrel. Amikor elkezdtek cikkezni rólunk további újabb jelentkezők jöttek, sőt azóta is sok jelentkezést kapunk. Szóval gyűlnek, jönnek. Egyre többen. 

Aki akar tud jelentkezni folyamatosan Yummber konyhának, a weboldalunkon regisztrálva, vagy a Yummber alkalmazáson keresztül, nem olyan nehéz.

Hogy kik ezek a konyhák és milyenek? Nem "Rózsi nénik". Vagány, hihetetlenül nyitott, jó fej, laza, újító, vidám 30-50 közötti emberek, de vannak fiatalabbak is. Imádják az életet, szeretik a kalandot. Szeretik az újdonságokat. Nem félnek senkitől és semmitől. Ami azt illeti meglepően sok igen komoly foglalkozást űző "konyhatündérünk" van. A tolmácstól a közgazdászig, pénzügyi tanácsadó, volt államtitkár feleség, író, újságíró, tanár, óvónő és persze igazi, képzett szakács is van már a regisztrált konyhák között. Sokan vannak és sokfélék. 

Egy a közös bennük: szeretik a szokatlan formákat, az ő nyitottságuk viszi előre, teszi érdekesebbé a világot. És ebben nem engednek, nem ismernek kompromisszumot.

E blog keretein belül sorban bemutatjuk egymás után a Yummber konyhákat. Kik ők, mit csinálnak "civilben", miért választották a Yummbert, mit várnak tőle és mit üzennek nekünk, nektek Yummberezőknek.